Известие

Collapse
No announcement yet.

ремонт климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ремонт климатик

Здравейте
    най-накрая се реших да си поправя климатика в тези жеги та днес отидох в сервиз Аутотех в град Бургас където бързо диагностицираха и откриха проблема.Та проблема е в някаква връзка от компресора към радиатора, и за нея ми искат 80 лева за смяната с нова 30 лева за поставянето й и непомня колко за пълнене на фреон но излизаше около 180-190 лв всичко.... та понеже нищо неразбирам от климатици, а и те ми казаха ако мога да намеря тази връзка по изгодно да го направя та въпроса ми е ментят ли ме или цените са нормални...
    Благодаря предварително
    Alfa Romeo 147 "Selespeed"
    sigpic

Връзка или преход са ти казали ?
    http://hopenhagen.org/

Comment

ами непомня точно но ми показаха няколко тръби които са свързани и един маркуч към радиатора и казаха че това е трябвало да се смени
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mik mik Покажи съобщение
        Здравейте
        най-накрая се реших да си поправя климатика в тези жеги та днес отидох в сервиз Аутотех в град Бургас където бързо диагностицираха и откриха проблема.Та проблема е в някаква връзка от компресора към радиатора, и за нея ми искат 80 лева за смяната с нова 30 лева за поставянето й и непомня колко за пълнене на фреон но излизаше около 180-190 лв всичко.... та понеже нищо неразбирам от климатици, а и те ми казаха ако мога да намеря тази връзка по изгодно да го направя та въпроса ми е ментят ли ме или цените са нормални...
        Благодаря предварително

Мисля,че цените са горе-долу нормални.

Comment

Това се прави зимата, сега цените са високи. Плащай, само фреона ти е над 80 с труда и голяма надценка
          Last edited by Stranger65; d.m.y г., 21:20. Основание: доуточнение

Comment

ами непомня точно но ми показаха няколко тръби които са свързани и един маркуч към радиатора и казаха че това е трябвало да се смени
            Най-вероятно са се появили язви по алум. тръби. Цената си е добра. По-евтин вариант е да се свалят да се прегледат много внимателно къде е язвата, и добър аргончик да запълни дупчиците без да прогори тръбичките. Абе дълга и широка. Хубаво е като сменяш тези неща да посменят и О-пръстенчетата по връзките м/у маркучите и другите елементи.
            http://hopenhagen.org/

Comment

Фреона е 25 лв./кг. А колата едва ли събира повече. Труд пълнене климатик - 50-60 лв. може би.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                Фреона е 25 лв./кг. А колата едва ли събира повече. Труд пълнене климатик - 50-60 лв. може би.
                Много си прав колега!Това си е истината мисля че АР 156 събира към 600 гр газ R134 и струва не повече от 20 БГН пък който има повече пари може и 100 да му излезе хахах
                Cuore Sportivo 156 2.0 T.Spark

Comment

Тук можем да поспорим:
                  Сервизите пълнят фреон между 8-10 лв. на 0,1 кг (100 г), а труда е между 20-40 лв., в зависимост от сервиза.

Comment

Е, аз гледам при нас. Килограма е 20 лв. без ДДС. Нали все пак аз си ги пълня климатиците, знам колко е цената. А за труда - кой колкото прецени.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Е, аз гледам при нас. Килограма е 20 лв. без ДДС. Нали все пак аз си ги пълня климатиците, знам колко е цената. А за труда - кой колкото прецени.
                      А ти правиш ли разлика между покупна и продажна цена?!? Килограма дори не е 20 лв без ДДС. По-евтино е!

Comment

Правя разлика, да. Това са продажните цени. Спирам с глупостите.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

такаа оправиха го днеска климатика смениха я тази 4аст с нова и го заредиха с фреон всичко на всичко 180лв
                          отначало неможеше да се пусне но след като разкачих и закачих отново акумулатора тръгна,
                          но нещо не духа супер студено както предполагах тоест хладно е но не е студено а съм го нагласил на LO(колата не беше запалена но беше леко загряла) нормално ли е? защото още като купих колата след 4-5 дни се развали и неможах да го разуча, пък и не беше толкова топло
                          sigpic

Comment

такаа оправиха го днеска климатика смениха я тази 4аст с нова и го заредиха с фреон всичко на всичко 180лв
                            отначало неможеше да се пусне но след като разкачих и закачих отново акумулатора тръгна,
                            но нещо не духа супер студено както предполагах тоест хладно е но не е студено а съм го нагласил на LO(колата не беше запалена но беше леко загряла) нормално ли е? защото още като купих колата след 4-5 дни се развали и неможах да го разуча, пък и не беше толкова топло
                            смени си филтъра
                            и не я дръж на ло - няма смисъл
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И после, при съмнения в климатика, има няколко теми за градусите.
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X